Den gamle har en lidelse kaldet tinnitus i sit øre, tror jeg

Mit gæt er, at min far formentlig har tinnitus, og han har også en nedsat hørelse. Ørelidelsen tinnitus er en lydopfattelse, man kan have i ørene, til trods for der ikke kommer lyd ind i øret fra omverdenen. Den gamle beskriver det som, at det ringer i hans øre. Det har efterhånden stået på i ret lang tid, og det bliver nok værre og værre. Jeg synes, det er rigtig svært for mig, fordi han altid har været den person, som lagde øre til, idet jeg har haft brug for at sige noget, som var sket. Fordi han ikke har sin gode hørelse længere, derimod nedsat hørelse, har vi ikke pludret ligeså meget med hinanden, og jeg savner det.

Årsagen til, at min far har nedsat hørelse, er en støjskade, fordi han er forhenværende vejarbejder og ikke gjorde brug af høreværn. Det er i hvert fald mit gæt. Der formodes, at ørelidelsen tinnitus er forårsaget af bristede sanseceller i sneglen i det indre øre, nok også grundet en skade forårsaget af for meget støj. Jeg er for resten lige kommet i tanke om, at jeg skal huske min bror, der er guitarist, på, at han skal benytte et musikerhøreværn. Jeg har tænkt mig at tage min far til lægen på tirsdag, der må bedømme hans hørelse. Hans læge videresender ham sandsynligvis til en høreklinik, som kan lave en omhyggelig undersøgelse af hørelsen. Så vil der blive vurderet, om løsningen kan være et høreapparat.

Adskillige uens slags høreapparater er der, og hvert enkelt høreapparat vil blive afpasset, så det passer til ens hørenedsættelse. Farmand skal sikkert have et høreapparat, som sidder bag øret. Høreapparaterne er lavet af to genstande: apparatet selv bag dit øre plus en lydslange, der leder lyden hen til en øreprop i øret og herefter ind til trommehinden. De førstående høreapparater anvendes til stærke høreproblemer samt til mennesker, der selv skal kunne tilpasse lyden. Det er ens eget valg, om man gerne vil behandles samt få høreapparatet gratis hos offentlige høreklinikker, eller om man godt kunne tænke sig en ydelse til at købe høreapparatet hos en anerkendt privat høreklinik eller af forhandlere, som er i samarbejde med høreklinikker. Min holdning er, at det er flot, at du kan få det helt gratis fra en høreklinik. Høreklinikker tager sig vist godt af deres patienter.

Min far har som før sagt haft et larmende job, og det var jo i grunden nødvendigt med et høreværn, det er min far et eksempel på, da for meget larm netop kan give dig en høreskade. Jeg hørte for noget tid siden, at cirka 60 % af dem, som har et job i larmende omgivelser, ikke benytter høreværn eller musikerhøreværn. Min bror har et job i et band, og jeg er sikker på, at også han får et høreproblem, på betingelse af at han ikke snart begynder at benytte musikerhøreværn, når han er ude at spille.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>