Eternit tagplader uden asbest

Er du i tvivl om, om dit tag godt kunne bruge en renovation eller måske sågar en komplet udskiftning? Ved du desuden ikke helt, om dit tag skal bruge splinternyt spærtræ? Idet der er lagt an til utætheder, kan det godt betale sig at restaurere dit tag med nye tagplader eller tagsten, som for eksempel eternit tagplader, førend der sker slemmere skader. Nye tagsten vil være et fordelagtigt køb i disse situationer, for hvis der kommer huller i taget, kan det lede til vandskader, svamp og råddenskab i huset. Betydeligt er det yderligere, at din bolig har noget godt spærtræ, når det gælder dit tag, af sikkerhedsmæssige årsager. Hvis du overvejer at anskaffe nyt spærtræ, nogle spritnye tagplader el. tagsten, så skaf det snarest, før beskadigelserne er blevet større.

Idet du investerer i nye tagplader i eternit, skal du ej blive nervøs for, at tagpladerne er i besiddelse af. I år 1984 stoppede det nemlig, at man brugte asbestfibre i eternit. Såfremt du har tag i eternit fra før begyndelsen af firserne, skal du udskifte det med splinternye eternit tagplader, før det går i stykker, og der måske kommer asbest-forurening. Vælger du at investere i disse eternit tagplader, så kan du antage, at de har det godt i talrige år. Men det kommer også an på, hvor skråt taget er, og levetiden forlænges, jo mere skrå tagets hældning er. Det første indicium på slitage vil som regel være, at overfladen begynder at afskalle, eller der kommer revner.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>