Har du et snavset tag, der kunne trænge til en omgang tagrensning?

Regn, alger og mos kan hurtigt gøre et tag snavset. Dette gør ikke mindst et tag hæsligt at kigge på, det beskadiger også dit tag. Regnvand kan nemlig gøre, at der bliver fugtigt ikke blot på ydersiden af tagpladerne, men også under tagpladerne, som gør, at dit tag langsommeligt destrueres. En genvej er måske helt nye tagplader, imidlertid ville det tage lang tid at lægge samt koste mange penge. En istandsættelse inklusiv tagrensning og maling vil gøre taget ligeså flot, og derudover koster det kun under det halve af et nyt tag. Et tag, der har fået en tagrensning, er derudover ligeså udholdende som tag på nybyggeri er.

Når dit tag får en istandsættelse, bliver det først undersøgt for alle skader, hvorefter det udbedres. Derefter skal dit tag have udført en tagrensning, hvor det allerførst vaskes, hvorefter taget renses godt ved brug af en børste, ikke kun på tagoverfladen, men også i overlapningerne samt i alle kanter og hjørner. Nu skal taget skylles godt efter, og dermed er alt smuds fjernet, hvorefter dit tag modtager en algebehandling så der forebygges mere begroning. Nu er taget parat til at males.

Man har forskellige former for tag lavet af mange forskellige slags grundmaterialer. Alle slags tag kan udbedres, og stort set alle tag kan tåle højtryksspuling. Dette gælder eksempelvis bitumtagpap og tage, der laves af stål, som er rustbeskyttet. Tage lavet af tegl er svage og de kan derfor ikke udholde højtryksrensningen, men de kan derimod få en algebehandling. Tagpladerne i et gammelt tag kan være lavet med materialet asbest, som er stærkere end helt nye tagplader, så lige meget om de er beskidte, slidte og begroede, kan de alligevel få en tagrensning og maling og ende med at være så smukke som var de nye.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>