Musikinstrumenter bør gøre alle fester bedre

Da jeg var ung fandtes der hver gang én specifik ting, der fulgte med til enhver familiesamling. Hvad enten vi holdt julefrokost, nytår, fødselsdage, sankt hans eller bare en enkel gang aftensmad, sluttede festen hver gang med musikalitet & fællessang. Hjemmet blev oftest stoppet med musikinstrumenter, og da rent ud sagt hver enkelt i min slægtskreds besidder nogen slags instrumentalt talent, udmundede det hver gang i et fornuftigt sammenspilshold. En del ville spille flygel, et par på banjo, samt enhver ville deltage i sangen, både rollinger og ældre.

Nogen mere effektiv måde at festliggøre sindsstemningen sammenlignet med lidt hyggeligt koncertsang og instrumental underholdning, er i verden næppe. Beklageligvis har langt fra de fleste familier disse muligheder, dersom musikinstrumenter oftest er en slags ekstravagance. I hvert fald i den situation, at de er af høj holdbarhed, forbliver musikinstrumenter vældigt kostelige, og det kræver planen om en dedikeret arbejdsydelse, således at anskaffelsen af musikinstrumenter bør betale for sig.

Tilhører du på den anden side en musikglad husstand som jeg selv, eksisterer der ingen grænser for den fest, familiemusik kan sørge for. Enhver af mine brødre, bedsteforældre, kusiner samt niecer har evnerne til at spille på et eller andet, samt i hvert eneste hus findes adskillige musikinstrumenter – sædvanligvis klaver & bas. Ukulele samt fløjte får sange til fødselsdage oftest en forbedring med hjælp af, og hver juleaften bliver musikinstrumenter så som flygel et opløftende vedhæng til julesalmerne. Livet virker da ret glædeligt, når musikaliteten dertil har mulighed for at betale regninger, og nogle har oveni opnået at være berømte artister.

Uafhængigt af hvor højt niveau, man befinder sig på, kendes her alligevel slet ingen mere berigende foræring end musikken.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>