Windhager biobrændselsfyr og jordvarme: Hvilket bør jeg vælge?

Fokus på klimaet har der været en god del af indenfor de seneste par år, & det har inspireret mig til en excellent idé. Jeg har nemlig bestemt mig for, at jeg agter at erstatte mit bedagede naturgasfyr med et splinternyt & miljøvenligt biobrændselsfyr! Udover en reduktion af kuldioxid-udslippet kommer det nemlig på samme tid til at resultere i den fordel, at jeg jo vil spare penge, fordi biobrændsel er betydeligt mindre kosteligt end naturgas & olie.

Jeg har allerførst nærstuderet et par Windhager biobrændselsfyr, og jeg havde endda nærmest valgt hvilket et, jeg ønskede at indkøbe, hvorefter jeg traf et netsite vedr. jordvarme. Et jordvarmeanlæg er jo også en klimavenlig kilde til varme, der er oplagt som alternativ til et biobrændselsfyr. I dette øjeblik aner jeg slet ej, hvilket jeg skal erhverve mig.

Jeg kan i grunden finde både fordele og ulemper ved begge alternativer. Jordvarme har fx den styrke, at det er en konstant energikilde, og at man som indehaver udelukkende finansierer den lille smule strøm, som anlægget skal benytte for at danne energi af jordvarmen. Det er imidlertid lidt kosteligt at få installeret, så til at starte med ville et biobrændselsfyr fra Windhager utvivlsomt være mest favorabelt.

På samme tid holder et anlæg til jordvarme dog i længere tid, & jeg har læst, at det inden 10 år vil have tjent sig ind igen, hvorfor det faktisk ikke er en ringe idé. Jeg er altså meget i tvivl, trods det, at jeg fortsat hovedsageligt hælder til jordvarmeanlæg.

Forekommer der nogle her, der besidder erfaring med de 2 opvarmningsinstallationer, og som kan vejlede mig i kraft af et godt råd…? Det ville jeg i hvert tilfælde vædsætte!